Tiramisu do skleničky
O tradiční receptu i historii tohoto dezertu jsme se už jednou zmiňovali zde. Dnes si připravíme Tiramisu do skleničky jako praktickou svačinu, kterou si můžete vzít s sebou do práce i na cesty.
2 žloutky
250g mascarpone
3 lžíce erythritol moučka
4 lžíce mandlového likéru
8 kusů špaldových piškotů
kakao na posypání
2 šálky espresso
Postup:
Utřeme žloutky s cukrem a poté přimícháme mascarpone. Kávu necháme vychladnout a ochutíme ji mandlovým likérem. Piškoty rozložíme na plochou mísu a pokapeme je espresem. Navlhčené piškoty rozkrojíme lžící na menší kousky a střídavě s krémem je vrstvíme do sklenic. Poslední vrstvou je krém.
Hotový dezert chladíme 3 hodiny v chladničce. Před podáváním posypeme kakaem.
Dobrou chuť Vám přeje MUUW!