Těstoviny s cuketovou omáčku

Těstoviny s cuketovou omáčkou

Pokud hledáte rychlý, jednoduchý recept na oběd nebo večeři, tento recept je ten pravý. Cuketa je skvělou surovinou, která dodá omáčce lehkost a svěžest, zatímco slanina přinese příjemnou slanost a výraznější chutě. Tento pokrm je ideální na dny, kdy chcete mít na stole něco vydatného, ale zároveň nechcete strávit hodiny u plotny. Kombinace jemné cuketové omáčky, křupavé slaniny a al dente těstovin zaručuje, že si pochutná celá rodina. A jako bonus, stačí vám pár základních surovin, které máte doma.

Ingredience:
- 2 středně velké cukety
- 100 g slaniny
- 500 g těstovin
- Parmazán
- Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Na rozpálenou pánev vložíme nakrájenou slaninu a osmahneme ji dozlatova. Poté slaninu i s vypečeným tukem přendáme do mističky a odložíme stranou.

2. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kousky. Na stejné pánvi, kde se smažila slanina, orestujeme cuketu. Osolíme ji a přilijeme trochu vody. Pánev přiklopíme a necháme cuketu dusit, dokud nezměkne.

3. Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě.

4. Jakmile je cuketa měkká, přendáme ji do mixéru i s torochou vody ve které se vařila a rozmixujeme ji. Zbytek vody si necháme stranou, abychom mohli omáčku podle potřeby naředit.

5. Rozmixovanou cuketovou omáčku nalijeme zpět na pánev. Přidáme slaninu i s omastkem, osolíme a opepříme podle chuti. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme trochu zbylé vody.

6. Nakonec přidáme uvařené těstoviny a důkladně vše promícháme, aby se těstoviny dobře obalily omáčkou.

7. Hotové těstoviny podáváme posypané strouhaným parmazánem.

 Přejeme vám dobrou chuť!