Domácí ledový salát
Ledový salát můžete pěstovat prakticky celý rok, i když ho někteří mají spojený spíše s jarem a první jarní zeleninou.
Listy ledového salátu jsou šťavnaté a křupavé. Obsahují spoustu cenných živin jako sacharidy, vlákninu, bílkoviny, tuk, vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, zinek, sodík, selen, mangan, omega 3, omega 6 mastné kyseliny, cholin, lutein, betakaroten, kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou, vitamíny A, B , C, E, a K.
Také má prospěšné účinky na naše zdraví. Které to jsou?
🥗 Zlepšuje trávení
🥗 Podporuje imunitní systém
🥗 Zkvalitňuje spánek a odbourává stres
🥗 Prevence vzniku rakoviny, obezity, cukrovky
🥗 Podporuje tvorbu kostní, kloubní tkáně, červených krvinek (prevence Osteoporózy a Anémie)
🥗 Skvělý pomocník při redukčních dietách
🥗 Pomáhá v prevenci močových, ledvinových a žlučových kamenů
🥗 Prevence problémů s pamětí
Ledový salát s kešu parmazánem
1 ledový salát
1 hrst rajčátek
50g kešu oříšků
2 lžičky lahůdkového droždí
2 špetky soli
1/2 citrónu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
Salát nakrájíme nadrobno keramickým nožem a přidáme rajčátka. V misce smícháme šťávu z citrónu, med, olej a metličkou vyšleháme.
Kešu rozmixujeme, přidáme lahůdkové droždí a sůl.
Těsně před podáváním salát zalijeme zálivkou, promícháme a posypeme kešu parmazánem.
Dobrou chuť Vám přeje MUUW!