Ledový salát s kešu parmazánem

20230803_205557

 

Domácí ledový salát

Ledový salát můžete pěstovat prakticky celý rok, i když ho někteří mají spojený spíše s jarem a první jarní zeleninou.
Listy ledového salátu jsou šťavnaté a křupavé. Obsahují spoustu cenných živin jako sacharidy, vlákninu, bílkoviny, tuk, vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, zinek, sodík, selen, mangan, omega 3, omega 6 mastné kyseliny, cholin, lutein, betakaroten, kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou, vitamíny A, B , C, E, a K.

Také má prospěšné účinky na naše zdraví. Které to jsou?20230803_205523

🥗 Zlepšuje trávení

🥗 Podporuje imunitní systém

🥗 Zkvalitňuje spánek a odbourává stres

🥗 Prevence vzniku rakoviny, obezity, cukrovky

🥗 Podporuje tvorbu kostní, kloubní tkáně, červených krvinek (prevence Osteoporózy a Anémie)

🥗 Skvělý pomocník při redukčních dietách

🥗 Pomáhá v prevenci močových, ledvinových a žlučových kamenů

🥗 Prevence problémů s pamětí 

 

Ledový salát s kešu parmazánem

1 ledový salát3843_country-life-drozdi-lahudkove-150-g
1 hrst rajčátek
50g kešu oříšků
2 lžičky lahůdkového droždí
2 špetky soli
1/2 citrónu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu

Salát nakrájíme nadrobno keramickým nožem a přidáme rajčátka. V misce smícháme šťávu z citrónu, med, olej a metličkou vyšleháme. 
Kešu rozmixujeme, přidáme lahůdkové droždí a sůl.
Těsně před podáváním salát zalijeme zálivkou, promícháme a posypeme kešu parmazánem.

Dobrou chuť Vám přeje MUUW!