Polévka Pho
Ve Vietnamu se Pho polévka jí k snídani, obědu, odpoledne, večer i v pozdní noci. Jakákoliv denní doba je ta správná k podávání této vydatné a zdravé polévky.
Známá vietnamská polévka Pho je vietnamským národním pokrmem, proslaveným po celém světě. Kombinace silného vývaru, voňavého koření, rýžových nudlí, masa a čerstvých bylinek s troškou chilli se stává vydatnou a lahodnou delikatesou s nízkou energetickou hodnotou. Vyzkoušejte ji i vy, recept je jednoduchý.
Potřebujeme:
1 ks středně velká cibule
70g zázvoru
2 stroužky česneku
2 ks badyán
1 skořice vcelku
2 lžičky koriandrových semínek
600g kuřecích křídel
200g hovězí svíčkové
troška chilli, ideálně čerstvé
2ks jarní cibulky
20 g rybí omáčky
150g rýžových nudlí
čerstvý koriandr
1 limetka
třtinový cukr na dochucení
Postup:
Předehřejeme troubu na 230 stupňů. Na plech vyskládáme rozkrojenou cibuli, oloupaný nakrájený zázvor na malé kousky a česnek. Pečeme 15 minut. Poté přidáme na plech badyán, skořicový lusk, koriandr a pečeme další 4 minuty.
Kuřecí křídla s hovězím masem nakrájeným na proužky vaříme 30 minut. Následně přidáme upečenou zeleninu s kořením a vaříme dalších 30 minut. Po uvaření vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme.
Rýžové nudle rozdělíme do mističek, přidáme nakrájené maso, nasekanou jarní cibulku a čerstvý koriandr. Vše zalijeme vývarem, zakápneme limetkovou šťávou a dochutíme špetkou třtinového cukru.
Dobrou chuť Vám přeje MUUW!
Ve spolupráci s trenérkou Luckou
Lucka Šebková - Fitness Trainer (@luckasebkova) • Fotky a videa na Instagramu