Ořechové pasty

Ořechové pasty

Máte chuť na něco dobrého, ale i zdravého? Sáhněte po ořechových pastách, které jsou velmi výživnou složkou zdravého jídelníčku. Každá z ořechových a semínkových past má Vašemu zdraví co nabídnout. 

Jak využít ořechové pasty?

Můžete je jíst jen tak nebo je zakomponovat do dezertů a moučníků. Skvěle zastoupí i máslo v krémech. V raw receptech mají své nezastupitelné místo. Skvěle chutnají také namazané na opečených toustech, palačinkách nebo lívancích.

Díky ořechovým pastách získáte vynikající příchutě domácích zmrzlin nebo sušenek. Například kešu krém využijete i naslano v salátové zálivce. 

Ořechové pasty a zdravotní přínos

Ořechy obsahují nenasycené tuky, které snižují hladinu špatného LDL cholesterolu. Ořechy jsou dále cenným zdrojem omega-3 mastných kyselin, které blahodárně působí na zdraví srdce a cév.

I když jsou ořechové pasty zdravé, měli byste je konzumovat s mírou. Až 80 procent ořechu tvoří tuk, a tudíž jde o energeticky bohatou potravinu. Jaké množství ořechových past je tedy ideální? Na jednu porci zhruba jedna až dvě polévkové lžíce, a to jako náhrada za nasycené tuky obsažené v mase, vejcích nebo mléčných výrobcích.

Ořechové pasty značky "Lepé"

Ořechové pasty "Lepé" se trochu liší od běžných ořechových másel svojí jemnou konzistencí. Za to vděčí pradávné technologii mletí kamennými mlýny. Je to pomalý způsob mletí, při kterém nevzniká tolik tepla jako u moderních strojů a teplota při zpracování nepřekračuje 40 °C. To dodává pastám výjimečný charakter a konzistenci. Navíc díky svojí jemnosti naleznou široké uplatnění v kuchyni, kde je lze používat do krémů, zmrzlin, omáček, smoothie a všude tam, kde by kousky ořechů vadily.

Všechny "Lepé" výrobky jsou čistě přírodní a neobsahují žádnou potravinářskou chemii, umělá sladidla ani palmový olej. Používány jsou pouze rostlinné ingredience, a tak jsou vhodné pro vegany. Středobodem všeho je kvalita surovin, protože bez kvalitních surovin kvalitní ořechovou pastu nejde udělat, a tak pro Vás vybíráme to nejlepší od českých dodavatelů.
K výrobě našich slazených krémů používáme řepný cukr z lokálních zdrojů. Je to kvůli tomu, že třtinový nebo kokosový cukr se dováží z tropických zemí a přitom je z výživového hlediska stejný jako řepný. Podstatný rozdíl je však v ohromném množství ropy, které spálí nákladní lodě dovážející třtinový cukr ze zámoří.

609538_vy_krem_200_g

 609577_y_krem_1000_g