Mrkvový dort

20231206_133920

 

Mrkvový dort 

Vynikající chuť tohoto dortu Vás zaručeně překvapí. Skvělá výživná svačinka, která se skvěle hodí do podzimního a předvánočního času. Příprava je jednoduchá. Žádné tření másla, žádné šlehání bílkového sněhu nebo opatrného promíchávání, aby vám těsto nespadlo. Nastrouháme mrkev, smícháme a je to. Vhodná i pro dortové začátečníky. 

Potřebujeme:

Na těsto530335_iplody-ghi-prepustene-maslo-400-ml

Na náplň:

Postup:

  • Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zázvor také oloupeme a nastrouháme najemno. Pomeranč pořádně omyjeme a ostrouháme z něho kůru. Pak ho rozkrojíme a vymačkáme šťávu.
  • Troubu předehřejeme na 160°C. Připravíme si 20cm kruhovou formu a dno vyložíme pečicím papírem.  
  • Smícháme všechny suché ingredience a společně prosejeme. Vejce smícháme s třtinovým cukrem, erythritolem, máslem a prošleháme. Přidáme zázvor, pomerančovou kůru a šťávu a znovu promícháme. Přisypeme suché ingredience a rychle svižně promícháme. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a naposled vše promícháme, aby vzniklo kompaktní těsto. 
  • Těsto vylijeme do připravené formy, uhladíme a pečeme asi hodinu. Po upečení necháme zcela vychladnout, klidně přes noc v lednici, dort se pak lépe prokrajuje. 
  • Na krém jednoduše smícháme tvaroh s erythritolem.
  • Korpus podélně rozkrojíme na tři stejné pláty. Pokud jste použili větší formu, rozkrojte jen jednou. Pláty promažeme krémem a nakonec zlehka obmažeme i okraje a vršek zbytkem krému. Ozdobíme ořechy a necháme ztuhnout alespoň hodinu v lednici. 

Dobrou chuť Vám přeje MUUW!