Medové perníčky
Medové perníčky jsou Vánoční klasikou, která provoní domov sváteční atmosférou. Placky z mouky obohacené medem a kořením pekly už staří Egypťané. V Česku se první perníky datují kolem roku 1330. Zlatá éra perníků a i řemesla perníkářství zažívalo 17. století. Později perníkářství vytlačilo cukrářství a dobroty z kakaa a čokolády. Tradiční perník je ale i tak neoblíbenějším cukrovím na Vánoce a svojí oblibu má i na jiné příležitosti během roku. S naším receptem nemusíte čekat až perníky změknou. Můžete si je upéci na poslední chvíli a vytvořit si doma kouzelnou vůni medu a koření.
Potřebujeme:
100g erythritol moučka
1 lžička jedlé sody
1 lžíce perníkového koření
Ze všech surovin vypracujeme hladké a vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinové folie a necháme odležet alespoň 8 hodiny nebo přes noc.
Těsto podsypeme moukou, rozválíme na cca 4mm a vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Perníčky pečeme v předehřáté troubě na 175 st. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly.
Dobrou chuť a krásné svátky Vám přeje MUUW!