Makový koláč se švestkami
Mák je jeden z pokladů české kuchyně s mnoha benefity a rozhodně bychom ho měli častěji zařazovat do našeho jídelníčku. Které to jsou?
- Vysoký obsah vápníku. V 60 g najdete minimální doporučenou denní dávku
- Vysoký obsah vlákniny
- Snižuje cholesterol a zajišťuje zdraví srdce a cév
- Vysoký obsah bílkovin
- Eliminuje oxidační stres a zpomaluje tak stárnutí
- Vysoké množství minerálů, jako je měď, železo, hořčík, vápník, mangan a zinek
- Zdroji vitaminů typu B, jako je thiamin, pyridoxin, kyselina pantothenová, niacin, riboflavin a kyselina listová.
Recept
Potřebujeme:
2 hrnky špaldové mouky
1 hrnek máku
1/2 hrnku erythritolu
1 a 1/2 hrnku mléka nebo rostlinného nápoje
2 vejce
40 ml oleje (kokosový)
1 kypřící prášek do pečiva
švestky
drobenka - ghee, polohrubá špaldová mouka, erythritol
Vejce vyšleháme s erythritolem a olejem. Přimícháme mléko, mák a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe nakrájenými švestkami, posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.
Dobrou chuť Vám přeje MUUW!