Kávový Cheesecake
Cheesecake je jeden z neoblíbenějších desertů na světě. Variací tohoto lahodného zákusku je spousta. Tímto receptem určitě potěšíme milovníky voňavé kávy a její chuti.
Potřebujeme:
- 200 g sušenky (kakaové)
- 100 g ghí másla
- lžička mleté skořice
- 600 - 750 g mascarpone (nebo jiný čerstvý sýr, lze i měkký tvaroh)
- sladidlo (3/4 hrníčku erythritol moučka nebo cukr)
- Vanilkový cukr nebo necukr
- 3 ks vejce
- 3 lžíce Amaretta
- espresso (klasické lungo)
- Na ozdobu: čokoláda, karamel, popř. posypeme kakaem
Postup:
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs nasypeme do formy, umačkáme a dáme do lednice.
V misce smícháme kávu, skořici, sýr, sladidlo, vanilkový extrakt a nakonec vejce jedno po druhém. Přidáme Amaretto a náplň nalijeme na korpus z lednice. Pečeme 10 minut při 200 stupních. Poté snížíme teplotu na 110 stupňů a pečeme dalších 20minut. Troubu neotevíráme, dáme mezi dvířka utěrku necháme v troubě postupně vychladat. Poté vychladíme v lednici ideálně přes noc.
Hotový dort zdobíme čokoládou, karamelem nebo i stačí posypat kakaem a dozdobit šlehačkou a kávovými zrny. Fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť vám přeje MUUW!