Malinové tiramisu
Dnes si společně připravíme jahodové tiramisu. Ideální dortík na Valentýna.
Ingredience
300g mascarpone
250g smetany ke šlehání
70 g moučkového cukru
vanilka
150-200g piškotů
Na ozdobu
čerstvé maliny a jahody
liofilizované maliny a jahody
Malinový džem
150g zmražených malin
70ml vody
70g cukru
1 lžíce škrobu smíchaného 2 dvěmi lžícemi vody
Jako první si připravíme malinový džem. Na mírném ohni si dáme vařit maliny s vodou a cukrem. Vaříme takto 10 minut. Poté přidáme vodu se škrobem a přivedeme k varu. Necháme vychladnout a tím nám džem ztuhne.
Mezi tím, než nám vychladne džem, si připravíme krém. Mascarpone vyšleháme se smetanou, cukrem a vanilkou. Hotový krém si dáme do ledničky. Trošku krému si dáme stranou na ozdobení
Vychladnutý džem si přendáme do nižší misky. Připravíme si formu a na dno dáme pečící papír. Vezmeme piškoty a namočíme je v džemu jen z jedné stany a vyskládáme dokola formy. Poté piškoty namáčíme v džemu ze všech stran a vyskládáme je na dno formy. Na piškoty dáme ještě malinkou vrstvu džemu a poté přidáme krém.
Na krém dáme další vrstvu piškotů namočených v džemu. Pokud nám nějaký džem zbyl, přidáme na piškoty a dáme další vrstvu krému.
Ozdobíme krémem, který jsme si dali stranou do ledničky, čerstvými jahodami a malinami. Rozdrtíme si liofilizované maliny a jahody a posypem.
Necháme vychladit 4-8 hodin.
Přejeme vám dobrou chuť!