Hraběnčiny fit řezy
Hraběnčiny řezy se řadí k nejoblíbenějším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění běžný jablečný moučník ve sváteční lahůdku - jako na zámku. Vyzkoušejte recept ověřený generacemi. Řezy budou chutnat stejně báječně, jako chutnaly od našich babiček, i když v nich nenajdete cukr, ale naopak spoustu bílkovin díky tvarohu.
Potřebujeme:
350 g špaldové mouky
4 žloutky
250g polotučného tvarohu
50g proteinu s vanilkovou příchutí
50g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
sladidlo dle chuti (cca 30g erythritol, xylitol, sirup, med...)
Kypřící prášek do pečiva
Na jablečnou náplň:
500g jablek
50g nasekaných vlašských ořechů
lžička skořice
Lžíce medu
Na sníh:
4 bílky
150 g tvarohu
sladidlo (erythritol, xylitol, sirup,...)
Postup:
1. Žloutky smícháme s tvarohem a tukem. Všechny sypké přísady na těsto také smícháme dohromady a spojíme je pomocí rukou s tvarohovou směsí.
2. Těsto rozdělíme na tři části. 1/3 dáme na hodinu do mrazničky a 2/3 těsta namačkáme do plechu s vysokým okrajem a vyložený pečícím papírem (cca 30x20cm)
3. Mezitím si nahrubo nastrouháme jablka, přisypeme skořici, ořechy a zamícháme lžíci medu. Navrstvíme na těsto.
4. Bílky vyšleháme do tuha, přidáme sladidlo a tvaroh.
5. Těsto vyndáme z mrazáku a nastrouháme na vrch moučníku.
6. Pečeme na 180 stupňů dozlatova cca. 35 minut.
Dobrou chuť Vám přeje MUUW!