Fit Cheesecake - Slaný Karamel

Fit Cheesecake - Slaný Karamel

Tento dezert je ideální pro všechny, kteří milují sladké, ale zároveň si chtějí udržet zdravý životní styl. Kombinace kokosových sušenek, jemného sýru Philadelphia a neodolatelného slaného karamelu vás jistě okouzlí.

Pojďme se tedy pustit do přípravy tohoto jednoduchého a rychlého dezertu, který si můžete vychutnat při jakékoliv příležitosti.

Ingredience:

 

Postup:

  1. Sušenky rozdrtíme a přendáme do mísy. Přilejeme rozehřáté máslo a dobře promícháme.
  2. Sušenky s máslem rozdělíme do malých mističek a uhladíme.
  3. Do další mísy dáme Philadelphii a přidáme Proteinelu podle chuti a důkladně zamícháme.
  4. Krém přidáme do mističek se sušenkami.
  5. V menším kastrůlku lehce ohřejeme samotnou Proteinelu, aby byla tekutá, a poté ji nalijeme na vrstvu krému.
  6. Cheesecake můžeme ozdobit sušenkami, které jsme si dali na začátku stranou.

Zajímavost:

Cheesecake má dlouhou historii, která sahá až do starověkého Řecka. První zmínky o tomto dezertu pocházejí z období okolo 2000 př. n. l., kdy byl podáván atletům během prvních olympijských her. Římané poté recept převzali a šířili ho po celé Evropě. Moderní cheesecake, jak ho známe dnes, se vyvinul v USA, kde se stala oblíbenou zejména verze s krémovým sýrem Philadelphia.

Fit verze cheesecaku se slaným karamelem je skvělou alternativou pro ty, kteří si chtějí dopřát něco sladkého, ale zároveň si hlídají příjem cukru a kalorií. Kombinace krémového sýru a slaného karamelu vytváří dokonalou harmonii chutí, která uspokojí i ty nejnáročnější mlsné jazýčky.

Dobrou chuť!