Dýňová polévka

IMG-20231020-WA0029

Dýňová polévka

Dýňová polévka je jistě už typickým podzimním pokrmem, který nejen dobře chutná, ale také má spoustu zdravotních výhod:

  • Dýně obsahuje provitamín A, vitamín B1, B2, B3, E, kyselinu listovou (B9), omega-3-mastné kyseliny, z minerálních látek hořčík, draslík, vápník, měď, selen, železo, zinek a fosfor. Je dobře stravitelná, váže na sebe toxiny a pomáhá je vylučovat z těla.
  • Dýňová semínka obsahují nejvíce zinku ze všech rostlinných zdrojů, proto jsou velmi hodnotným doplňkem stravy a doporučují se při téměř všech onemocněních. Zinek je protizánětlivý, působí příznivě na kůži, vlasy a nehty, urychluje hojení ran i zlomenin.
  • Semínka také příznivě působí na: 

    - Mužskou plodnost a sexualitu.

    - Očistu střeva od parazitů

    - Záněty močových cest a problémy s ledvinami 

    - Zdraví srdce

 
Recept na dýňovou polévku

Potřebujeme:2028_the-bridge-kokosova-alternativa-smetany-9-5--tuku-bio-200-ml

1 ks dýně hokaido
1 ks zeleninový bujón
lžíce másla ghí
1 ks cibule
1 ks kokosová smetana
Sůl, pepř, dle chuti chilli, muškátový ořech...

Postup:

Dýni očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostky i se slupkou. Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibulku a když zesklovatí, přidáme dýni. Osolíme, opepříme a asi po 10 minutách restování zalijeme vodou. Přidáme bujón a vaříme dokud není dýně měkká.
Směs rozmixujeme, přilijeme kokosovou smetanu a dochutíme. Zdobíme nasucho opraženými dýňovými semínky.

Dobrou chuť Vám přeje Muuw!