Bio starofrancouzská hořčice 195 g
Kód: B01.10900Související produkty
Detailní popis produktu
Tato hořčice se vyrábí podle starofrancouzského tradičního receptu od mnichů z kláštera Nový Dvůr. Řádový klášter si musí samostatně vydělávat prací mnichů a v Novém Dvoře se tak produkuje hořčice, chovají se ovce a těží dřevo v lese.
Tato hořčice je velmi kvalitní. Podobá se francouzské hořčici „Moutarde à l’ancienne“, což v překladu znamená „Starofrancouzská hořčice“.
Hořčičné semínko je pečlivě vybíráno a řemeslně zpracováno. Namočí se do octu s vodou z lesní studánky v okolí kláštera a potom se rozdrtí na mlýnském kameni. Provoní se medem a bílým vínem z jižní Moravy a plní se do ručně do sklenic. Několik týdnů takto hořčice zraje a dostává svoji naprosto originální vůni.
HMOTNOST: 195 g
ZEMĚ PŮVODU: ČR
SLOŽENÍ: ocet*, hořčičné semínko*, voda, med*, mořská sůl, moravské bílé víno*, koření*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
POUŽITÍ: Tato hořčice je výtečná ke stolnímu použití. Výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít i k přípravě pomazánek, omáček a dresingů a marinování masa či zeleniny. Obyčejný chléb s máslem a starofrancouzskou hořčicí je opravdová lahůdka!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kečupy a hořčice |
---|---|
Hmotnost: | 0.195 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.