Bio sirup z agáve světlý 5 l
Kód: B01.1524Související produkty
Detailní popis produktu
Tento sirup se získává ze šťávy rostliny agáve, která je přirozeným sladidlem s domovinou v Mexiku.
Agáve využívají obyvatelé nejen Mexika již po mnoho generací a přezdívá se jí "medová voda". Staří Aztékové se dokonce Agáve vážili jako posvátné rostliny. Později noví obyvatelé ze Španělska šťávu fermentovali a objevili tequilu.
Sirup z agáve je zahuštěná přírodní šťáva z rostliny agáve. Šťáva je bohatá na inulin, který se opatrným přírodním zpracováním mění na fruktózu.
OBJEM: 5 l (= 7 kg)
ZEMĚ PŮVODU: Mexiko
SLOŽENÍ: 100% zahuštěná šťáva z bio agáve
POUŽITÍ: Sirup z agáve je chutným a všestranným sladidlem. Je skvělým doplněním medu, javorovému sirupu a dalších přírodních sladidel. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze míchá s pokrmy. Příjemná chuť (lehounce připomínající javorový sirup) zvýrazní původní chuť jídla. Sirup můžete použít do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů. Je vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí. Je výborným sladidlem bylinkových čajů (ve srovnání s bílým cukrem). Sirupem z agáve lze nahradit bílý cukr prakticky v kterémkoli pokrmu. V receptu nahraďte požadované množství cukru tříčtvrtečním množstvím sirupu a úměrně snižte množství tekutin stejně jako při použití medu. V pečených výrobcích vynikne jeho schopnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva. Sirup z agáve má navíc dlouhou životnost, můžete jej skladovat až 3 roky a necukernatí.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1275 kJ/300 kcal |
---|---|
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 65 g* |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,01 g |
* z toho sacharóza 2 g, glukóza 16 g, fruktóza 47 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sirup z agáve.
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce Mexiko
Doplňkové parametry
Kategorie: | XXL balení |
---|---|
Hmotnost: | 5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.