Bio přepuštěné máslo ghí ČESKÉ BIO 330 ml
Kód: B01.12513Související produkty
Detailní popis produktu
Toto přepuštěné máslo neboli ghí pochází z mléka z České Republiky. Své kořeny má v Indii, ale i v Evropě se těší velké oblibě. Velkými přednostmi jsou dlouhá trvanlivost oproti klasickému máslu a využití při vyšších teplotách. Už naši předkové si máslo přepouštěly a skladovaly v období přebytků.
Ghí se skvěle hodí na smažení a pečení. Přepaluje se až okolo 250 stupňů a to je dokonce ještě víc než u sádla. Získáváme ho pomalým vařením neboli přepouštěním másla, kdy se vypařuje voda a vysrážené bílkoviny na povrchu se postupně odebírají. Ghí pak obsahuje minimální množství laktózy a mléčné bílkoviny a lépe je tak snášeno i lidmi s intolerancemi na tyto složky.
OBJEM: 330 ml
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
POUŽITÍ: Ghí používáme místo másla na vaření, pečení i smažení, na kaše, do dezertů, těst atd. Je velmi vhodné k ošetření suché pokožky a jako základ mastí.
SLOŽENÍ: bio bezvodý mléčný tuk
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Přepuštěné máslo obsahuje stopy laktózy a mléčné bílkoviny.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 3678 kJ/895 kcal |
---|---|
Tuky | 99,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 58,6 g |
Sacharidy | <0,5 g |
z toho cukry | <0,3 g |
Bílkoviny | <0,5 g |
Sůl | 0,03 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Přepuštěné máslo. Skladujte v temnu při teplotě do 20 °C.
CZ-BIO-001 100 % produkce ČR
Zemědělská produkce ČR
Vyzkoušejte naše recepty:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Másla na smažení |
---|---|
Hmotnost: | 0.33 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.