Agar prášek 10 g BIO AMYLON

Kód: C01.482034
41 Kč / ks 410 Kč / 100 g
Skladem - ihned k odeslání (5 ks)
Můžeme doručit do:
21.7.2025
Možnosti doručení

Želírovací látka je alternativou živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a skvěle funguje. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Od českého výrobce, v biokvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Želírovací látka je alternativou živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a skvěle funguje. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Od českého výrobce, v biokvalitě.

Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny.

Tipy na použití:

  • dorty, poháry, aspiky
  • pudinkové dezerty - panna cotta, nepečený cheesecake
  • džem - 500g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočenou 1 lžičku agaru a vařte, dokud se agar nerozpustí, nakonec oslaďte podle chuti. Skladujte v lednici nebo zavařte.
  • želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky - uvařte agar v ovocném džusu a vlijte do forem na led, tekutinu také můžete v tenké vrstvě vylít na plech, nechat ztuhnout a vykrajovat různé tvary

Želírovací látka agar-agar je nenahraditelný produkt pro vegetariány a vegany a skvělý i pro kohokoli jiného. Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu, je přitom čistě rostlinný. Vyrábí se z mořských řas a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek. Vzniká povařením červené mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po zchladnutí gelovitou konzistenci a nakonec zcela ztuhne. Tato hmota se následně usuší a poté pokrájí, nadrtí nebo namele.

Amylon je česká značka škrobových potravin, například pudinků, knedlíků, kaší, zahušťovadel, palačinek, bramboráků, kypřících prášků a dalších. Historie Amylonu sahá až do konce 19. století, samotná firma Amylon byla založena v roce 1912 sloučením dvou škrobáren v Přibyslavi a Nížkově. Od roku 2011 vyrábí Amylon řadu bezlepkových produktů v bio kvalitě, které můžete najít v našem sortimentu. Amylon podporuje místní výrobu.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
Agar* (Rhodophyceae). *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu do 30°C

Legislativní zařazení:
Rostlinný želírující prostředek.

Země původu:
Evropská unie

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Smíchejte bio agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Po uvaření necháme mírně vychladnout. Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus a jiné

Vyzkoušejte naše recepty:

Tvarohový cheesecake s jahodami

IMG-20230712-WA0002

Doplňkové parametry

Kategorie: Přísady na vaření a pečení - droždí, bujóny, kypřící prášky, hrašky, vanilka
Hmotnost: 0.013 kg
EAN: 8594006662796
Počet kusů v balení (kartonové množství): 20
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>700kJ/167kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:0,7g. z toho cukry:0,7g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,0g. Sůl:1,25g</p>
Složení produktu: Agar* (Rhodophyceae). *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 213
Země původu: Evropská unie
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 18594006662793, 8594006662796
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-05-26T21:11:09 --><p>Želírovací látka agar-agar se vyrábí z mořských řas, bez problémů nahradí živočišnou želatinu a dokonce rychleji tuhne. V Asii je to už po staletí nejběžnější želírovací prostředek.<br /><br />Vzniká povařením červené mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po zchladnutí gelovitou konzistenci a nakonec zcela ztuhne. Tato hmota se následně usuší a poté pokrájí, nadrtí nebo namele.<br /><br />Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny.<br /><br />Amylon je česká značka škrobových potravin založená v roce 1912 na Vysočině. Od roku 2011 vyrábí řadu bezlepkových výrobků v biokvalitě.<br /><br /><strong>Tipy na použití</strong><br /><br /><strong>Základní želatina:</strong> Smíchejte 1 lžičku agaru s 250 ml vody, přiveďte k varu a vařte 2 minuty, dokud se prášek zcela nerozpustí. Nalijte do formy, nechte a uchovávejte v lednici.<br /><br /><strong>Džem:</strong> 500 g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu. Přidejte 1 lžičku agaru rozmíchanou v troše vody a vařte do rozpuštění. Doslaďte podle chuti a nalijte do sklenic. Uchovávejte v lednici nebo zavařte.<br /><br /><strong>Želé bonbony a ozdoby:</strong> 1 lžičku agaru vařte 2 minuty ve 250 ml ovocného džusu. Nalijte do formiček na led nebo na plech v tenké vrstvě. Nechte ztuhnout a vykrajujte různé tvary.</p>
Návod k použití: Smíchejte bio agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Po uvaření necháme mírně vychladnout. Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus atd
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 700 kJ / 167 kcal. Tuky: 0,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 0,7 g. Z toho cukry: 0,7 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 0,0 g. Sůl: 1,25 g.
Skladování: Skladujte v suchu do 30°C
Legislativní zařazení: Rostlinný želírující prostředek.
Rostlinný produkt: ANO
Bez lepku: ANO
Bez přidaného cukru: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz